Русия не взе поука от действията си

Кремъл рискува финансовата стабилност на страната

04.01.2015 | 20:30 Редактор: Петко Трухчев
Русия не взе поука от действията си

"Големият проблем в основата на спада на рублата е отливът на капитали за 125 млрд. $. Има бягство на инвеститори първо защото никой не вярва, че частната собственост е защитена, второ защото Централната банка на Русия печата пари от нищото, раздува паричното предлагане в Русия и така води до инфлация. Тя пък води до действителен срив на рублата заради паритета на покупателната сила, а не както Централната банка казва, че спекулантите, разпродавайки, натискайки Русия са в основата". Това е част от коментара на пазарния анализатор и водещ на предаването "Boom & Bust" по България он ер Кузман Илиев в серията обзори на "Денят он ер", посветени на значими събития.

Още по темата

В изданието, посветено на евросанкциите срещу Русия и сривът на рублата, изводът е, че руснаците си правят грешен извод от събитията през последната година.

"Проблемът не е само, че руснаците са зависими от набиране на капитал от външни спестявания, а че се водят от псевдопатриотични идеали, че Русия се самоизолира по този начин. Тези спестявания, които в Русия не са акумулирани, създават огромна опасност за руската икономика", казва Кузман Илиев.

Целият разговор между водещият на "Денят он ер" Веселин Дремджиев и Кузман Илиев вижте в следващото видео!