Бизнесът поиска сигурност в икономиката

Това стана ясно на конференция на тема „Индустрия, енергетика и околна среда 2014“

12.06.2014 | 16:15 Редактор: Мариета Иванова
Бизнесът поиска сигурност в икономиката

Представители на българския бизнес поискаха сигурност в икономиката-без прекъсвания в индустрията, енергетиката и бизнеса, въпреки промените на политическата сцена. Исканията си те отправиха на  конференция на тема „Индустрия, енергетика и околна среда 2014“, организирана от Средногорие Мед Индустриален клъстер. Bulgaria On Air е медиен партньор на събитието.

Дали енергетиката е устойчива, сигурността – обезпечена, както и достъпът до здравеопазване – осигурен. Тези теми трябва да бъдат поставени пред управляващите на Консултативния съвет, според изпълнителния директор на Средногорие Мед Индустриален Клъстер Николай Минков. Той акцентира върху важността на дебата за реиндустриализацията и изрази опасенията си, че българските евродепутати не са подготвени по темата.

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов информира, че на 16 юни у нас предстоят разговори във връзка с позицията на България по рамковия пакет "Климат - Енергетика" за периода 2020 - 2030 година между правителството и еврокомисаря по климата Кони Хедегор.

Репортаж на Златина Коцева и оператора Павел Павлов.