Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Скандалът в Renault повлия на акциите на компанията

Коментар на Любомир Роглев в предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев

19.01.2016 | 20:32 Редактор: Мария Аладжова
Скандалът в Renault повлия на акциите на компанията

Любомир Каролев коментира предложенията на Франсоа Оланд за промяна на икономическия модел във Франция в предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев на 19 януари.

По думите му днешното изявление на френския президент за нови и спешни мерки беше частично очертано още в новогодишната му реч на 31 декември. Този път обаче Оланд направи конкретни предложения за това как Франция може да подобри икономиката си с реформите в сектора на труда. Държавният глава възлага надежди на обучението на безработните, за да могат те да бъдат преквалифицирани и да дадат своя принос към развитието на френските пазари.

„Това не се отнася само до неквалифицираните, а въобще до липсва гъвкавост, която съществува традиционно във Франция“, поясни Роглев.  По думите му с предлаганите мерки Оланд е предизвикал недоволството на левицата и десницата едновременно.

Роглев коментира и една от горещите новини на 19 януари, а именно - гигантът Renault изтегля 15 000 коли от пазара, за да направи промени в двигателите, съобразно стандартите за вредни емисии. 

„Това не е от днес – всичко започна още през изминалата седмица. От източници се разбра, че са започнати проверки за това дали има някакви неверни отчитания за вредните емисии от колите. За един ден акциите на Renault паднаха с 20%. Около 7000-8000 хил. коли не са в нормите и трябва да бъдат изтеглени и преработени и това ще стане за сметка на компанията“, уточни Каролев. 

Гледайте цялото интервю.