Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Т. Дончева: Конституцията няма да се пипа

Правосъдният министър не трябва да продължава да работи, ако уважава себе си, каза Дончева

07.12.2015 | 19:55 Редактор: Ирина Георгиева
Т. Дончева: Конституцията няма да се пипа

Конституцията няма да се пипа, прогнозира лидерката на Движение 21 Татяна Дончева в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев, по повод предстоящото в сряда гласуване на промените в Конституцията на второ четене. По думите й правосъдният министър не трябва да продължава да работи, ако уважава себе си.

"Въпросът не е в това дали Бойко Борисов иска да го смени. Министър-председателят Бойко Борисов не се дразни на правосъдния министър Христо Иванов, че не се върши работата, а че му създава проблеми с главния прокурор." - посочи Дончева.

Същевременно РБ натиска частта от реформаторите, която е по-радикална и би искала да има съдебни промени, отбеляза Дончева. По думите й Меглена Кунева иска "да вземе повече властова територия" и "явно правосъдният министър не е достатъчно щастлив, че Кунева му е началник и гледат да разширят влиянието й".

"Междувременно министър Москов, който се ползва с щедрата подкрепа на министър-председателя, иска да бъде министър, така че няма никакъв интерес ДСБ да излиза от правителството. "Според мен те могат да жертват правосъдната реформа само да продължат да бъдат в правителството." - подчерта Дончева.

Чуйте: