Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

К. Къдринова: Има голям завой в настроенията на венецуелското общество

Опозицията спечели с глас "Против", а не глас "За", така че трябва да внимава, подчерта Къдринова

07.12.2015 | 19:56 Редактор: Ирина Георгиева
К. Къдринова: Има голям завой в настроенията на венецуелското общество

Опозицията във Венецуела победи управляващата Социалистическа партия на парламентарни избори на 6 декември. Има голям завой в настроенията на обществото във Венецуела , каквито не са виждани от близо 16 години. Това коментира Къдринка Къдринова за Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите й това, което тепърва ще стои като въпрос е доколко тази опозиция ще съумее да се представи като алтернатива. Всички наблюдатели са съгласни, че хората които гласуваха срещу опашките и нестабилността могат да се обърнат, добави Къдринова.

С мнозинството, което се е сформирало не може да има радикални промени в страната, отбеляза Къдринова. По думите й опозицията трябва внимателно да подхожда, защото не е ясно къде ще отидат другите места.

Опозицията или Масата на демократичното единство се сформира през юли 2015г., добави Къдринова. По думите й в нея има социалдемократи, радикално леви, консерватори.

"Тези хора, които сега гласуваха емоционално, така могат да обърнат вота си, ако им се пипнат социалните придобивки. Не е ясно какво предлагат тази опозиция все още." - посочи Къдринова.

 

Опозицията спечели с глас "Против", а не глас "За", така че трябва да внимава, подчерта Къдринова.