Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Г. Василски: Управляващите в Румъния обсъждат идеята за служебно правителство

Очаква се при едни избори конфигурацията в парламента да е същата, прогнозира Василски

06.11.2015 | 20:23 Редактор: Ирина Георгиева
Г. Василски: Управляващите в Румъния обсъждат идеята за служебно правителство

Още по темата

85 души са в болницата в тежко състояние, след взрив в румънски хлебозавод на 5 ноември. Това съобщи журналистът на БНР Георги Василски в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите му и лекарите не могат да дадат прогнози на този етап за тях. От пострадалите 12 души ще бъдат транспортирани в лечебни заведения в Белгия и Холандия с по-добра апаратура.

Протестите в Румъния

Младите в Румъния заявяват, че има революция и тя е на площадите без лидери, коментира Василски. По думите му и между тях обаче има разнобой, защото президентът Клаус Йоханис е поканил само 20 от тях.

"Голяма част от младите искат президентът да отиде при тях, а не те при него." - поясни Василски.

Голяма част от сегашните лидери се обединиха около идеята за служебно правителство, но все още не са сигурни дали да има предсрочни избори или това служебно правителство да управлява до редовните избори, коментира Василски.

"Очаква се при едни избори конфигурацията в парламента да е същата, защото по-възрастните не могат да бъдат безкрайно недоволни на този етап от тригодишния мандат на сегашното правителство, защото беше повишена МРЗ, беше намален данъкът ДДС за хранителните стоки." - прогнозира журналистът.

Чуйте целия разговор в следващото видео:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
Все още румънците не осъзнават, че политиците не са съществена причина за техни злокобни проблеми. В условия на сегашната сгрешена парична система политиците са обречени жертви и са със сигурен провал.Мнозина очакват Централната банка да е спасител от актуални злини. Те са със заблуда. Централната банка не може да предотврати тези злини, защото причината не е в нейна компетентност.За обществен просперитет е необходима подобрявана парична система. Сигнализирай за неуместен коментар