Хванати са 20 нелегални мигранти, превозвани с автомобил край Ямбол

Чужденците - 6 мъже, 2 жени и 12 малолетни и непълнолетни деца са без документи за самоличност и се определят като афганистанци

12.03.2016 | 11:38 Редактор: Ирина Георгиева
Bulgaria ON AIR, Архив

20 нелегални мигранти са хванати вчера в хода на специализирана полицейска операция край Ямбол.

Полицейски екип на РУ - Тунджа спрял за проверка съмнителен автомобил, видимо превозващ пътници над допустимата норма. При проверката е установено, че автомобилът с хасковска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от Свиленград превозва 20 чужденци, нелегално преминали границата на Република България.

Още по темата

Незабавно към мястото е насочена оперативна група при ОДМВР-Ямбол, а първоначално българинът и нелегалните мигранти са отведени в районното управление в Тунджа, съобщи говорителят на ОД на МВР - Ямбол Татяна Павлова.

Чужденците - 6 мъже, 2 жени и 12 малолетни и непълнолетни деца са без документи за самоличност и се определят като афганистанци. Те са съпроводени и настанени в Разпределителен център-Елхово, където ще продължи работата по установяване на самоличността им, допълват от Агенция "Фокус".

Процесуално-следствените действия по случая са проведени под надзора на Ямболската районна прокуратура. Въз основа на събраните доказателства на водача на автомобила е повдигнато обвинение по чл.281 от НК и му е постановена прокурорска мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа. 

Работата по случая продължава.