Имаме възможност да инвестираме в газопреносната система, заяви Борисов

Утре премиерът заминава на работна визита в Израел

23.02.2016 | 15:09 Редактор: Луиза Божинова
Имаме възможност да инвестираме в газопреносната система, заяви Борисов

Имаме финансовата възможност да инвестираме в газопреносната система толкова, колкото трябва и колкото газ може да премине през България.

Още по темата

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на подписването на договора за проучване на "Блок 1-14 Силистар", предаде "Фокус".

По думите му България има голям интерес, защото това са транзитни такси.

"Много се радвам, че подобна компания на най-висока ниво като "Шел" е представена в София и че минаха всички процедури по възможно най-прозрачния начин. Има процедури, които когато се правят както трябва, не отблъскват инвеститорите, както някои се опитват да казват, а ги привличат. Така ще работим и занапред", увери още премиерът.

Утре министър-председателят заминава на работно посещение в Израел, където ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху.

Двамата ще обсъждат теми от сферата на търговията, икономиката и енергетиката. Ще бъде разгледана и подготовката на планираното през 2016 г. трето заседание между правителствата на България и Израел.

Българската делегация ще посети и Рамала, Палестина.

Там премиерът Бойко Борисов ще проведе срещи с министър-председателя Рами Хамдала и с президента Махмуд Абас.

Борисов ще бъде придружаван от вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министъра на външните работи Даниел Митов.