Борисов решен да измете корупцията

Борисов благодари на почистващия персонал на Летище "София" за символичния подарък, който получи в знак на благодарност

20.02.2016 | 13:56 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов решен да измете корупцията

Абсолютно решен съм да измета и изчистя цялата корупцията в държавата, каквото и да ми коства. Това обяви премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Коментарът е направен по повод символичния подарък, който Борисов е получил тази нощ на летището от почистващия персонал.

Борисов написа в профила си във Фейсбук следното: "Благодаря на дамите за символния подарък, който получих тази нощ на летището. Не само на тях, но и на всички граждани категорично заявявам, че съм абсолютно решен да измета и изчистя цялата корупция в държавата, каквото и да ми коства това".

Припомняме, че премиерът разпореди да бъде прекратена обществената поръчка, свързана с почистването на Летище "София". Стойността на поръчката възлиза на 12 млн. лева.

Скандалът с конкурса за почистване на летището се разрази в началото на февруари. Тогава десетки чистачки от летището излязоха на протест заради това, че могат да останат без работа.

Те обясниха, че от една седмица аеропортът се е почиствал от специализирана фирма, избрана с обществена поръчка, а хигиенистиките са били предупредени, че ще бъдат освободени от работа.

На жените са били предложени по шест работни заплати обезщетение и възможност да кандидатстват за други длъжности на летището.

 

Благодаря на дамите за символния подарък, който получих тази нощ на летището. Не само на тях, но и на всички граждани ка...

Публикувахте от Бойко Борисов в 20 февруари 2016 г.