Отпуснаха още средства за оградата по българо-турската граница

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МС за 2016 г. в размер до 34,1 млн. лв.

27.01.2016 | 12:05 Редактор: Ирина Георгиева
Отпуснаха още средства за оградата по българо-турската граница

Одобрени са допълнителни средства за продължаване изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол, съобщиха от правителствения пресцентър. Това стана след като правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МС за 2016 г. в размер до 34,1 млн. лв. Средствата се осигуряват за сметка на предвидените пари по централния бюджет за настоящата година.

Съоръжението противодейства на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница. То е от изключително значение, защото цели опазване на държавната граница, която е и външна за ЕС и овладяване на бежанската вълна.

С друго постановление бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на КФН за 2016 г. в размер на 1 632 000 лева за реализиране на дейностите, заложени в Националната програма за реформи "Европа 2020" в областта на небанковия финансов надзор. 

Предстои КФН да организира преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователните дружества в страната. Той ще се извърши въз основа на методология за двата сектора, за чието изготвяне КФН ще възложи обществена поръчка. Предвидената сума е във връзка с необходимостта от изготвяне на методологията (методологии), която трябва да отчита спецификите на двата сектора, подлежащи на оценката.