Борисов отхвърли вероятността за предсрочни избори

Съдебната реформа остава приоритет на кабинета

19.01.2016 | 15:44 Редактор: Мария Аладжова
Борисов отхвърли вероятността за предсрочни избори

Бойко Борисов заяви, че категорично отхвърля възможността за трети поред предсрочни парламентарни избори. Такива щяло да има най-рано през януари 2017 г. Изказването си премиерът направи в рамките на икономически форум в столицата.  

Той настоя, че моментът за формиране на служебно правителство е крайно неподходящ, тъй като залогът в случая е стабилността на държавата. Борисов подчерта, че алтернатива за ново коалиционно правителство би била формация с ДПС, но такава той отхвърли категорично, заявявайки, че единственият сценарий между двете партии е опозицията.

"Тези, които искат вот на недоверие или са против правителството - БСП, ДПС, "Атака", ДПБ - искат да ни свалят - добре, свалят ни днес и утре те трябва да правят правителство. Ще ми е много интересно да ги гледам как ще направят правителство, защото те на моята порта няма да почукат, а и да почукат никой няма да им отвори, защото по финансово-икономически параметри ние сме постигнали максимума", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът отново наблегна на приоритетите на правителството в близките месеци, а именно - съдебната реформа. По думите му пет закона предстоят да влязат на обсъждане в НС: Законът за съдебната власт, антикорупционният закон, двата кодекса и Законът за борба с тероризма.