КЕВР започна проверка на случая с Овергаз

По настояване на Комисията на 4 и 5 януари са били проведени срещи с представители на "Овергаз" и "Булгаргаз"

06.01.2016 | 14:30 Редактор: Мария Аладжова
КЕВР започна проверка на случая с Овергаз

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна проверка на "Овергаз Инк" след възникналата ситуация около доставките на природен газ от "Газпром Експорт", съобщиха от пресцентъра на енергийния регулатор. 

Още по темата

Извънредната проверка на изпълнението на лицензионните задължения и финансовото състояние на „Овергаз Мрежи“ АД, е назначена със заповед на председателя на Комисията доц. Иван Иванов.

На 4 и 5 януари са били изслушани представители на ръководствата на "Булгаргаз" и "Овергаз". Двете дружества са заявили за договореност, съгласно която компаниите гарантират непрекъснатост на доставките на природен газ за крайните битови и стопански потребители на „Овергаз Мрежи“ АД. 

На проведените срещи регулаторът е оценил високо положените усилия от страна на Българския енергиен холдинг и дъщерните му "Булгаргаз" ЕАД и "Булгартрансгаз" ЕАД, както и на "Овергаз Мрежи" АД, за разрешаване на възникналия проблем.

По настояване на КЕВР, „Булгаргаз“ ЕАД и „Овергаз Мрежи“АД поеха ангажимент да информират регулатора при всяка промяна на ситуацията.

В случай на възникнала необходимост, Комисията за енергийно и водно регулиране има готовност да изпълни функциите си съгласно действащото законодателство в рамките на своята компетентност, се казва още в съобщението.