196 къщи от 6 улици в Кричим са шести ден без вода

Хората са принудени да вървят пеша, за да налеят вода в тубите

05.01.2016 | 17:25 Редактор: Ирина Георгиева
196 къщи от 6 улици в Кричим са шести ден без вода

196 къщи от 6 улици в Кричим са шести ден без капка водоподаване, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Сухият режим е започнал на 31 декември 2015г. в ранния следобед, а продължава и в момента. От ВиК - Пловдив се оправдават с пресъхналите кладенци, заради ограниченото им захранване от водно - електрическите централи.

Хората са принудени да вървят пеша, за да налеят вода в тубите, защото няма водоноска. Други топят сняг, за да имат вода за елементарни нужди. Водата е спряла без никакво предупреждение в горния квартал на Кричим. В другата част на града в дните от 31 декември до 5 януари водоподаването не е постоянно.

От ВиК - Пловдив изтъкват като причината драстичното намаляване на водата в сондажните кладенци, захранвани от НЕК. От екоминистерството са разпоредили водата да бъде пусната от язовира, но това до момента не се е случило.

Засега яснота кога ще има вода в Кричим няма, а кметът Атанас Калчев ще търси среща с премиера Борисов, за да го запознае с проблема на над 200 семейства от града.