Над 100 души протестираха пред Съдебната палата в Пазарджик

Те настояват за по-тежки наказания за нарушителите на правилата по пътищата

22.12.2015 | 17:12 Редактор: Ирина Георгиева
Над 100 души протестираха пред Съдебната палата в Пазарджик

Над 100 жители от Пазарджик протестираха пред сградата на Съдебната палата в града с искане за по-тежки наказания за нарушителите на правилата по пътищата, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Протестът е по повод тежката катастрофа от петък, при която 70-годишен мъж беше прегазен от джип хамър. Водачът беше освободен от ареста след 24 часа, но след като близките му разгласиха случая, 27-годишният Иван Янакиев отново беше задържан.

На протеста пред съдебната палата в Пазарджик се събраха близки и приятели на почерненото семейство. Те се обявиха за по-сурови наказания на пътя. В протеста се включи и синът на загиналия Никола. Въпреки, че убиецът на баща му е в ареста, той иска промяна на закона и по-строги наказания за джигитите на пътя. Според него не е редно многократно санкционирани шофьори отново да сядат зад волана.

Пред Съдебната палата имаше и хора, чийто близки са преживели пътни инциденти в Пазарджик, като са вината на шофьорите да бъде прикрита.

До блокиране на улици и булеварди не се стигна, но хората са категорични, че войната по пътищата трябва да спре, а наказанията правосъдието да бъде безкомпромисно към шофьорите-убийци.