Магистратите раздават лепенки в знак на протест

На стикерите е изобразена Темида - символ на правосъдието

14.12.2015 | 16:35 Редактор: Мария Аладжова
Магистратите раздават лепенки в знак на протест

Съдиите отново излизат на протест срещу решението на парламента за разпределяне на съдийската и прокурорската квота във ВСС. Магистратите раздават лепенки с везните на Темида. Един от тях е Николай Гунчев, който е работил като районен съдия в София. През последните 5 години той е магистрат във Върховния административен съд в София. През ръцете на съдията са преминали стотици дела и човешки съдби

"Всички ангажирани в тази съдебна реформа целят един и същ резултат, но пътищата към резултата са различни.  Според нас, Според съюза на съдиите път е в осигуряване на независимост на съдиите, на магистратите, на независимост от политическа конюнктура, независимост от икономически вмешателства, за което трябва да бъдат създадени законови гаранции в максимална степен.  Именно това е нашата цел да разясним конкретните стъпки, по които това може да се постигне", казва съдия Гунчев.

Днес съдия Гунчев излезе на срещата с гражданите с лепенката на ревера, изобразяваща везна - символ на справедливостта, която е смисълът на правораздаването. 

Какво разказа той вижте в репортажа на Виктор Борисов: