МЗХ започна продажбата на живи елхички с благотворителна цел

5 лева от всяка продажба ще отиват за деца, болни от аутизъм

10.12.2015 | 12:03 Редактор: Ирина Георгиева
МЗХ започна продажбата на живи елхички с благотворителна цел

Започва продажбата на живи елхички, предоставени от Държавните горски предприятия. Тази година благотворителната инициатива, организирана от МЗХ преминава под мотото "Купи жива елхичка, помогни на дете!" Кампанията ще продължи до 15  декември, а за нея са предвидени 3000 дръвчета. 5 лева от всяка продажба ще отиват за деца, болни от аутизъм.

Между 25 и 30 лева ще бъде цената на дръвчетата според вида и характеристиките им. Те ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора. 

В София дръвчетата от кампанията ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на МЗХ в часовете от 14:00 до 19:00 часа. На 13-ти декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.

Кампанията е подкрепена от известните публични личности – Део, Поли Генова, Георги Мамалев, Петър Стойчев и Калин Сърменов.

/Снимки: Архив/