Стрелба на бул. Черни връх

По първоначална непотвърдена информация има няколко пострадали

07.12.2015 | 18:23 Редактор:
Стрелба на бул. Черни връх
Стрелба на бул. Черни връх

19:10 - Стрелбата на столичния бул. "Черни връх" е станала близо до офисите на Алексей Петров, срещу който беше извършен опит за атентат на 29 октомври, но от полицията не свързват инцидента с него, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR от мястото на събитието. По думите му ст. Комисар Младен Маринов от СДВР потвърди за двама ранени, но отрече, че единият е пребит. Единият е настанен в "Пирогов", а другият е откаран във ВМА. По думите му към момента няма опасност за живота им. БНТ съобщи, че единият от ранените се казва Марио.

"В "Пирогов" е 21-годишен мъж с фрактура, прострелна рана на едната подбедрица. В "Пирогов" има само един пострадал. Няма опасност за живота му." -  говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова.

Алексей Петров отрече информацията, че стрелбата от 7 декември е срещу него.


Към 17.45 часа, на тел. 112 е постъпил сигнал за възникнал инцидент на столичния бул. "Черни връх", при който са се чули изстрели, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията, районът е отцепен. Няма данни за жертви, трима пострадали са откарани в болнично заведение.

Криминалисти работят по изясняване на обстоятелствата около инцидента. Движението на моторни превозни средства в района на инцидента е затруднено.


Стрелба на столичния бул."Черни връх" е станала малко след 17:45 на 7 декември, съобщиха БГНЕС и БНР. По първоначална непотвърдена информация има няколко пострадали. Според БНР двама души са пострадали.

Стреляно е от автомобил, който е успял да напусне мястото на престъплението. В момента движението в района на инцидента е отцепено от силите на реда. 

Движението по бул. "Черни връх" е затруднено след кръстовището на улица "Сребърна" и бул."Черни връх" в посока кв. "Драгалевци", допълват от агенция "Фокус". Четири екипа на Спешна медицинска помощ с включени светлинни и звукови сигнали успяха да преминат през образувалото се задръстване на булеварда в посока "Драгалевци", които след това се върнаха в посока центъра.