По-тежки произшествия и повече жертви на пътя през 2015

От СДВР уверяват, че обработват гражданските видео сигнали за нарушения на пътя

15.11.2015 | 13:38 Редактор: Мариета Иванова
По-тежки произшествия и повече жертви на пътя през 2015

Повече жертви на пътя при по-малко пътнотранспортни произшествия през 2015 спрямо година по-рано. Такава равносметка направи пред журналисти началникът на отдел „Пътна полиция“ – СДВР комисар Тенчо Тенев, предава Агенция Фокус.

С 220 е намалял броят на пътнотранспортни произшествия, а са ранени с 200 човека по-малко, коментира той и допълни, че инцидентите са по-тежки и затова има повече жертви.

Само на територията на столицата в сравнение с миналата година жертвите на пътно-транспортни произшествия са с 6 повече.

По повод акцията, при която шофьори инсталират камери в личните си автомобили и след това подават сигнали на нарушителите в КАТ, Тенев коментира, че всички подадени сигнали са отработени и извършителите са санкционирани.

„Разчитаме още повече хора да се включат в тази кампания, за да покажем на хората, че държавата си върши работата и, че държавата наистина мисли за здравето и живота на хората”, посочи той.

15 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Денят се отбелязва с различни прояви в цялата страна.