С пръстов идентификатор всеки ще може да получава лекарства и за роднини

Идентификаторът ще съдържа код, който ще свързва купуващия лекарствата с данните за болния

10.11.2015 | 16:37 Редактор:
С пръстов идентификатор всеки ще може да получава лекарства и за роднини
С пръстов идентификатор всеки ще може да получава лекарства и за роднини

Чрез полагането на пръстов идентификатор в аптеките всеки ще може да получава лекарства и за роднини, които не могат да отидат лично да си ги закупят, съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков по време на форум, посветен на предизвикателствата и възможностите на здравния сектор, цитиран от БНР. По думите му идентификаторът ще съдържа код, който ще "свързва" купуващия лекарствата с данните за болния.

До края на месеца ще бъде публикуван изработеният стандарт за спешна помощ на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, съобщи Шарков, "защото в него трябва да бъдат разписани текстове за поетапното му въвеждане".

От МЗ са предоставили на МОН предложение за държавните образователни изисквания за парамедиците, поясни д-р Шарков и изрази надежда за бързи действия от страна на Просветното министерство, за да бъдат включени и те в текстовете на стандарта.


1
17 rate up comment rate down comment 0
office@panairenvestn
преди 8 години
А някой зададе ли въпрос на умниците от здравното министерство, как ще купят съседи на самотно живеещ човек без роднини?Или как бабите, живеещи в села отдалечени на десетки километри от най-близката аптека ще се снабдяват с лекарства. Сега го правят колективно, като фелдшера или по-млад съселянин с автомобил и пари за бензин им ги купуват, защото сами или не са в състояние да пътуват, или нямат финансовата възможност да си оскъпят лекарствата с немалкия транспортен разход?Но на кой ли от прехранените държавни кратуни му пука за бабите, тъкмо това чакат, по-малко баби - по-малко пари за пенсии. Сигнализирай за неуместен коментар