Все още не са открити туристите, затрупани край Крушунските водопади

Продължава издирването им, в което ще се включат и екипи от Монта

07.11.2015 | 09:13 Редактор: Ирина Георгиева
Все още не са открити туристите, затрупани край Крушунските водопади

Все още не са открити двамата туристи, затрупани от земна маса в района на Крушунските водопади, съобщи пресцентърът на ОД МВР - Ловеч за агенция "Фокус". Продължава издирването им.

Дейностите по разчистването на скалната маса са продължили до 4:30 часа. Работата е подновена от 6:30 часа. Очаква се в търсенето да се включат освен ловешките екипи и два автомобила и техника от Монтана. Ще участват и екипи от Горна Оряховица и Плевен. 

Вече са премахнати две от падналите скални образования, но най-голямото третото все още не е. Търси се начин то също да бъде отстранено, като се очаква това да стане още днес. 

До снощи заедно с полицаите в търсенето са участвали 34 души. Четирима спасители от ПСС са се включили в спасяването на туристите.

На 6 ноември земна маса затрупа трима души в района на Крушунските водопади. Сигналът за инцидента е подаден малко след 12 часа на телефон 112. По това време в в района Крушунските водопади при Летница е имало семейство англичани и българка, която е успяла да се спаси. Пристигналите на място пожарни и спасителни екипи са успели да окажат първа помощ на жената, която е транспортирана до медицинско заведение.

Спасителните действия се ръководят от директора на ловешката пожарна.