България има потенциала да стане най-добрата спортна дестинация на Балканите

Бойко Борисов присъства на освещаването на многофункционалната спортна зала "Колодрума" в Пловдив

07.11.2015 | 13:36 Редактор: Ирина Георгиева
България има потенциала да стане най-добрата спортна дестинация на Балканите

Спортните зали в България се брояха на пръсти до преди години и бяха в окаяно състояние, а сега имаме условията и потенциала да се превърнем в една от най-добрите спортни дестинации на Балканите. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook след освещаването на многофункционалната спортна зала "Колодрума" в Пловдив заедно с кмета Иван Тотев и новия областен управител Здравко Димитров.

"Лично се бях ангажирал с осигуряването на финансиране още в първия си мандат, когато преработихме, разширихме и финансирахме с 15 млн. лв. проекта, а във втория мандат осигурихме необходимите още 12 млн. лв." - написа още Борисов.

В новата спортна зала в Пловдив се помещава единственият покрит колодрум в България - един от най-модерните на Балканите, спортна зала, концертна зала, място за различни мероприятия, паркинг, търговски части, лаборатория и лекарски кабинет. 

Всичко изцяло съобразено с международните стандарти.

Спортната зала "Колодрума" се простира на три подземни и две надземни нива с обща площ от 37 000 кв. м и разполага с 3 000 кв. м. комбинирано игрище за 25 вида спорт. За мащабни събития залата побира до 7 530 души.