Изпълнителното бюро на БСП подава оставка

На 3 ноември предстои заседание на Изпълнителното бюро, където ще бъде направен задълбочен анализ на изборните резултати

02.11.2015 | 17:49 Редактор: Ирина Георгиева
Изпълнителното бюро на БСП подава оставка

Председателят на НС на БСП Михаил Миков обяви, че изпълнителното бюро на БСП подава оставка пред Националния съвет на партията.

"Днес присъстващите членове на ръководството заявиха категорично, че предоставят своите оставки пред Националния съвет. Ще видим как ще се развие процедурата. Знам, че въпросът не е за техните оставки, а за моята оставка. Към момента този въпрос няма да го коментирам с вас, а ще го поставя пред Националния съвет. Не мога да ви дам подробности, като станете членове на бюрото ще сте запознати повече." - коментира Миков пред журналисти, цитиран от агенция "Фокус".

На 3 ноември предстои заседание на Изпълнителното бюро, където ще бъде направен задълбочен анализ на изборните резултати, поясни Миков. От БСП оцениха като тежка загуба резултатите от местните избори, но по думите на Михаил Миков, това не кореспондира с внушенията за заличаването на партията от политическата карта на страната. По думите му като брой гласове партията заема втора позиция в местната власт, но това не го задоволява.

Миков отбеляза, че ДПС имат 34 общини, докато от БСП са спечелили в 60.

"БСП е получила 390 хиляди гласа на местните избори, а коалиционните партньори от "БСП лява България" имат още около 30 хиляди гласа." - добавя лидерът на БСП.

Миков заяви, че БСП ще остане единственият автентичен представител на мнозинството от българските граждани, на хората с леви интереси, опозиция и алтернатива на днешното управление. 

Още в репортажа на Васил Детелинов.