За два часа до Турция по АМ Марица

Доизграждането е осъществено със средства по ОП „Транспорт”

29.10.2015 | 15:56 Редактор: Мария Аладжова
За два часа до Турция по АМ Марица

От днес е пуснато движението по новия участък на магистрала „Марица“ между Оризово и Димитровград с дължина 31.4 км., съобщава агенция „Фокус“. Това е последната отсечка, с която структурата на магистралата е напълно завършена. Участъкът беше открит от премиера Бойко Борисов, а на събитието присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Цялостното изграждане на магистралата е продължило 35 години. Борисов отбеляза, че по оперативните програма „Транспорт” са усвоени над 99% от средствата, което се равнява на над 3 млрд. и 200 млн.

„Това правим ние, който иска да си политиканства. Нашите резултати са видими”, продължи той.

Лиляна Павлова пък допълни, че 2015 година ще бъде запомнена с успешните строителни дейности. По думите ѝ капиталът, вложен в тях е над 1 млн. лева. Тя също така подчерта, че строителството на българските пътища е отрило десетки хиляди работни места.

От ГЕРБ предвиждат, че след доизграждането на АМ „Марица“, маршрутът София – Турция ще бъде изминаван за по-малко от два часа.

Вижте и репортажа на Илиян Велков от мястото на събитието.