Краткосрочното решение на проблема в Агенция по вписванията зависи от Бюджет 2016г.

Министър Иванов ще направи всичко възможно, за да потуши напрежението

26.10.2015 | 16:19 Редактор: Ирина Георгиева
Краткосрочното решение на проблема в Агенция по вписванията зависи от Бюджет 2016г.

Агенцията по вписванията работи добре и ще се положат всички усилия, за да се разреши съществуващото напрежение, което е резултат от обективни причини. Това коментира правосъдният министър Христо Иванов, който се срещна с ръководството и служителите на Агенцията по вписванията, които миналата седмица поставиха въпрос за актуализиране на заплатите и за изплащане на допълнителни възнаграждения за постигнати резултати. 

Трудовото възнаграждение на деловодителите от Имотния и Търговския регистър не е актуализирано от 2012 г., същевременно бяха проведени съкращения, работата се увеличава, тя е отговорна и свързана със спазване на срокове, мотивираха се служителите по време на срещата. 

Краткосрочно разрешение на въпроса ще зависи от заложеното в бюджета, чието обсъждане предстои, а дългосрочното решение ще бъде налагано в рамките на регистърната реформа, посочи министър Иванов. Той гарантира, че служителите на агенцията ще получават своевременна информация за хода на събитията и заяви, че е готов за срещи и обсъждане на всеки важен въпрос, който бъде поставен оттам.

По време на разговора в ресорното министерство присъстваха представители на длъжностните лица по регистрацията, деловодители от Имотния и Търговския регистър, изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Елена Маркова, заместник-изпълнителният директор Стефания Матарова-Динова, директорът на софийската регионална дирекция Пирин Соколов, ресорният зам.-министър на правосъдието Вергиния Мичева- Русева, главният секретар на министерството Ивелина Николова, началникът на кабинета на министъра Надежда Йорданова.