Щипалка в киселото мляко. Това намери жена в продукта, закупен от магазин в Бургас на 9 октомври. Тя открила насекомото, когато започнала да прави айран за сина си.
"Хубаво, че погледнах." - обяснява майката.
Бургазлийката няма да се оплаче на контролните органи, защото смята, че няма да й повярват.
"Ще ми кажат,че аз съм си я сложила и сега си търся обезщетение." - коментира жената.
Bulgaria ON AIR потърси за коментар фирмата производител на киселото млято и контролните органи. Към момента на писане на статията отговор няма. Затова и не посочваме името на производителя.
Това се случва само месец, след като друга жена от Димитровград намери червеи в пилешко месо, а от БАБХ констатираха насекоми в дюнерите.
Ясна е позицията на фирмата производител "РОДОПЕЯ БЕЛЕВ" ЕООД:
Здравейте,
Относно снимката,която ни изпращате коментар няма да правим.
Накратко ще Ви обясним процеса свързан с преработката на млякото по време на производство.
Най-напред млякото пристига и след направените изследвания за неговото състояние се приема по тръбни пътища разполагащи с филтри за грубо очистване и сепаратор за по-фино. След този момент млякото се пастьоризира (вари) над 93 градуса за 25-30 минути задръжка - като уточняваме, че няма никаква връзка с околната среда. Млякото се заквасва в танкове и се подава към разфасовъчна машина отново по тръбопроводи, в течно състояние. Непосредствено след което се затваря и поставя в термостатна камета за коагулация, последващо охлаждане, съхранение и най-накрая млякото се експедира( като преди да се експедира се прави лабораторен контрол на готовия продукт).
Това накратко е производствения процес и както по-горе стана ясно, той се осъществява без външен контакт.
Спазват се всички хигиенни и производствени практики.
Ежедневно се прави дезинфекция и се следи за хигиената.
За нас хигиената и качеството са най-важни, тъй като това е хранителен продукт и компромис не може да се прави.