Листото на раздора - как се маркират велоалеите в Бургас?

Община Бургас изпълнява амбициозния си план да създаде свързани системи от велоалеи

19.09.2015 | 12:20 Редактор: Ирина Георгиева
Листото на раздора - как се маркират велоалеите в Бургас?

Община Бургас изпълнява амбициозния си план да създаде свързани системи от велоалеи за своите жители и гости. Целта е да се свържат отдалечените райони с централната градска част и помежду си. Но на каква цена?

В социалната мрежа Facebook се появи снимката на Илия Иванов, която показва как се маркират новите велоалеи - не през пръсти, а през листата. 

Листото, което разбуни духовете социалната мрежа се намира в морския град на бул. "Сан Стефано" до улица "Дебелт".

Това не е първият път, при който има проблем с велоалеите. Преди около месец и половина сайтът за хумор и карикатури 9GAG беше дал призовото първо място на велоалеите в Бургас. Причина за това се превърна отново неправилно поставена маркировка на велоалея.

 

 

Планирано е през 2015г. да се създаде веломаршрут с обща дължина 60 км, а парите за това са осигурени по проект "Интегриран градски транспорт на Бургас" - ДБФП № BG161PO001/1.5-01/2010/001, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие.

В предишните 3-4 години Общината успя да изгради със свои средства десетина километра велоалеи, но с привлечения европейски ресурс тя има възможността да реализира затворен цикъл, пише Общината.