Уикенд в Пловдив: какво предстои

Предстоящи 11-12 септември

11.09.2015 | 09:15
Уикенд в Пловдив: какво предстои

Фестивалният Пловдив, който миналата година бе избран за Европейска столица на културата през 2019 този уикенд е особено привлекателен. Нощта на музеите и галериите се провежда за 11-а поредна година.

 

Културният фестивал Нощ/Пловдив започва на 11 септември и продължава през уикенда, на 12 и 13.

Регионалният исторически музей в Пловдив в петък ще остане отворен до 1ч. след полунощ, а входът става безплатен след 19ч.

Съвременно изкуство може да видите в Галерия Ластици. Изложбата KIVKIV на илюстратора Илиян Илиев и калиграфа Костадин Кокаланов представя работата по няколко проекта. Гледа се от 19:00 до 01:00.

ГХГ Пловдив довечера организира разговор със скулптора Саркис Нерсесян в двора на галерията от 22:00ч.

В Балабановата къща от 20:30 е концертът на клавирно трио Пълдин.

 

В събота, на 12 септември може да посетите платформата за млади учени Fame Lab с тема за светлината в Дондуковата градина, проект на Британския съвет или концерта в Античния театър на челистите от Загреб, 2CELLOS с интерпретациите им на рок класики.

Лука Шулич и Стиепан Хаузер ще открият петото издавие на музикалния форум Sounds of the Ages и идват в България по покана на радио Тангра Мега Рок и Община Пловдив.

Проверка в глобалния портал за хотелски резервации в четвъртък показа продадени хотели средна категория в Града под тепетата.