Ромите от кв. Кремиковци в Гърмен протестират

Начело на протестиращите са децата, които носят трибагреници в ръце и скандират оставка

11.09.2015 | 12:06 Редактор: Ирина Георгиева
Ромите от кв. Кремиковци в Гърмен протестират

Ромите от кв. "Кремиковци" в Гърмен протестират. Шествието тръгна към центъра на града, но им е забранено да стигат до сградата на Общината.

Недоволните искат оставката на кмета Минка Капитанова. Ромите я призоваха да им даде обяснение за разрушаването на незаконните постройки и искат нейната оставка. Те обявиха, че твърде дълго са чакали и търпели и сега ще покажат на България какви са техните възможности, предаде агенция "Фокус". 

Протестиращите твърдо заявиха, че ако не бъдат изпълнени исканията им, ще се стигне и до сблъсъци. За момента обаче няма напрежение между ромите и полицията.

Ромите символично погребаха законодателството на страната. Te извадиха предварително приготвен символичен ковчег, който около десетина от протестиращите хвърлиха на земята и го счупиха, съобщиха от агенция "Фокус". На него е било написано "Законите на Република България", като по думите им по този начин символично са погребали законодателството на страната и кмета на общината Минка Капитанова.

Шествието отново се връща към кордона от жандармерията. Начело на протестиращите са децата от кв. "Кремиковци", които носят трибагреници в ръце и скандират оставка.