Борисов: Работим и правим всичко възможно да се случат всички реформи

Парите, които се генерират от корупция и контрабанда, са черни и влияят зле на цялата система и държава, заяви премирът

05.08.2015 | 19:26 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: Работим и правим всичко възможно да се случат всички реформи

Работим и правим всичко възможно да се случат всички реформи.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

"Всеки ден има операции, свързани с пресичането на контрабандата, източването на бюджета и ДДС измами. Продължаваме да действаме по ограничаването на местата, откъдето изтичат средства." - пише още Борисов.

По данни на Министерството на финансите към края 31 юли 2015 г. изпълнението на приходите в бюджета ще бъде малко над 19 милиарда лева, което представлява 62,7% от годишния размер – непостиган в последните години размер. Премиерът е определил високите приходи като резултат от отличната работа на създадените звена за борба срещу корупцията и контрабандата.

"Виждате – там, където може, подпомагаме. Ето и за съдебната система дадохме миналата седмица. На Ненчев съм му казал - сложи ли ми договор за ремонт на изтребителите на масата, му го финансираме веднага целия, за да гарантираме няколко години стабилност, докато се провеждат консултации и предварителни разговори, за да могат да се подготвят." - посочва Борисов.

Парите, които се генерират от корупция и контрабанда, са черни и влияят зле на цялата система и държава, отбеляза Борисов.

"Сами разбирате, че до момента всичко е отивало в частни джобове, а сега се изправя срещу нас. Затова искам още веднъж да благодаря на колегите от РБ, на АБВ, на всички, които проявяват воля. Всички, които говорят за служебни правителства, нови избори, са точно тези, които понасят най-големите щети в момента." - коментира премиерът и добавя, че резултатите на правителството са видими.

По време на заседанието Борисов призовава министрите да не се поддават на приказки и манипулации.

"Ето, сутринта с Москов работихме. Работим и правим всичко възможно да се случат всичките реформи. Всеки ден има по ДДС операции, по контрабандата, по източването на бюджета. И затова тези пари са събрани там. Понеже харчим повече събраните пари и понеже ги слагаме на места видни, където всеки да знае и да види. Парите не са за нас, а за хората и за обществото." - отбелязва министър-председателят и допълва, че правителството ще продължава в пълен обем да затваря кранчетата, откъдето изтичат средства.

За хеликоптерите, които в момента се ползват за гасене на пожари, и които имат нужда от ремонт, ще бъдат отделени средства, подчерта премиерът Борисов.

"Да обясня – има два големи хеликоптера, които носят кошовете с водата. На единия му изтече ресурсът на двигателите. Остана другият. Ремонт на двигателите трябва, то е някъде около два милиона. Пращай го, Ненчев, да се прави и да се ремонтира, за да не се губи време, а октомври месец, като приемаме бюджета за отбраната, ще имаме едно на ум. Значи днес митниците и данъчните да работят за два милиона в повече още." - заявява Борисов и посочва, че поощрението на участвалите в гасенето на пожарите става с предложение на министъра на отбраната и на вътрешните работи.