МВнР съветва българите в Турция да избягват оживени и туристически места

Предвид повишените мерки за сигурност, следва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда

22.07.2015 | 16:57 Редактор: Мариета Иванова
МВнР съветва българите в Турция да избягват оживени и туристически места

Във връзка с повишеното напрежение в Република Турция от българското Министерство на външните работи съветват пътуващите и пребиваващите в страната български граждани да избягват оживени места в централните градски части и другите туристически центрове. Предвид повишените мерки за сигурност, следва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда, гласят още публикуваните във Facebook инструкции на МВнР.

„Страната ни категорично се обявява против всякакви опити за дестабилизиране на региона чрез насаждането на страх и разпространяване на каузата на тероризма“, се посочва в официална позиция на българското външно министерство след атентата срещу общински културен център в град Суруч на 20 юли, при който загинаха 32 души, а над 100 бяха ранени.

„Посегателството върху невинни човешки животи не може да бъде средство за реализирането, на която и да е кауза или идеал. Това е един варварски акт, единствено доказващ безсмислеността на неоправданото насилие в служба на постигането на определи радикални цели“, се посочва в официалната позиция на МВнР по случая.