Ремонт на столичния бул. Ал. Малинов

За да бъде облекчен трафика, столичната полиция изпратиха регулировчици по цялото трасе на ремонта

13.07.2015 | 12:17 Редактор: Васил Детелинов
Ремонт на столичния бул. Ал. Малинов

Ремонт на едно от ключовите кръстовища в София изнерви шофьорите рано сутринта на 13 юли. Ремонтът на булевард "Александър Малинов" предизвика километрично задръстване в посока квартал "Младост" и Летище София. Плановете на общината са пътят да бъде разширен в двете посоки с по още една лента за движение.

След като в продължение на няколко години бул. "Александър Малинов" бе затварян и разкопаван заради строежа на метрото, сега пътят в посока квартал "Младост" отново е затворен. Плановете са до края на месеца да бъде изградена допълнителна лента, която да намали трафика. До тогава обаче всеки ден се очакват задръствания и изнервени шофьори.  

За да бъде облекчен трафика, малко след 7 часа от столичната полиция изпратиха регулировчици по цялото трасе на ремонта. С около 10 минути закъснение се движат и  автобусите на градския транспорт.

От Столичната община напомнят, че от 11 юли до 20 юли се въвежда временна организация на движението по бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост" заради завършването на ремонт. Забранява се движението на пътни превозни средства по източното платно на бул. "Александър Малинов" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Акад. Андрей Сахаров", като движението на пътни превозни средства се извършва двупосочно в западното пътно платно на булеварда, съобщават от Столична община. 

От 21 до 31 юли се забранява движението на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "Ал.Малинов" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Акад. Андрей Сахаров", като движението на превозни средства се извършва двупосочно в западното пътно платно на булеварда в посочения участък. Изместват се съществуващите спирки "ХМС" с код 2318 и "бл.43, жк Младост" с код 0217 на бул. "Ал.Малинов" в разделителна ивица срещу съществуващите спирки за горепосоченото време.

Репортаж на Васил Детелинов.