ДПС ще подкрепи законодателните инициативи на Андреев и Кадиев

Местан определи инициативите като лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическият живот на страната напоследък

29.05.2015 | 14:30 Редактор: Ирина Георгиева
ДПС ще подкрепи законодателните инициативи на Андреев и Кадиев

ДПС ще подкрепи дв законодателните инициативи - тези на Методи Андреев и Георги Кадиев. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. Според него тези инициативи се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическият живот на страната напоследък.

"Единият идва отдясно със законодателната инициатива на господин Методи Андреев и група народни представители за изменение и допълнение на НК относно отпадането на давността за определена категория престъпления против мира и човечеството; нападение срещу гражданското население и група престъпления, извършени от предишния тоталитарен режим, сред които е престъплението и Възродителен процес." - обясни Местан.

"От лявото идва със законодателната инициатива на народния представител Георги Кадиев, който предлага отпадането на дискриминационно текст или изменение в текста на член 181, ал.1 от Изборния кодекс с предложение за добавяне на изречение второ, което по същество преодолява една дискриминация, която съществува единствено в България сред страните членки на ЕС." - допълни лидерът на ДПС.

Местан израз "силното си очакване, че и останалите народни представители извън вносителите и от дясното и от лявото ще узреят от необходимостта да бъдат подкрепени законодателните инициативи на вносителите."

"Заявявам предварително, че ние като центристка либерална партия ще подкрепим и двете законодателни инициативи и смятам, че приемането на тези два акта ще бъде важен знак, щрих към европейския образ на България, с които този образ ще бъде реабилитиран частично, защото пострада тежко от езика на омразата през последните месеци." - коментира още Местан.

Чуйте: