Миков: Българските воини заслужават повече от това, което получават

Лидерът на БСП изтъкна, че военнослужещите заслужават справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг

06.05.2015 | 12:46 Редактор: Мариета Иванова
Миков: Българските воини заслужават повече от това, което получават

Българските воини заслужават повече от това, което получава от Родината, изтъкна по повод 6 май Деня на храбростта и празник на Българската армия председателят на БСП Михаил Миков.  Цитиран от пресцентъра на БСП той посочва, че  "когато говорим колко е важно Българската армия да бъде подсигурена технически и ресурсно, за да изпълнява задълженията си, ми се ще да заявим със същата категоричност, че кадровият военнослужещ трябва да чувства нашето уважение и да разчита на справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг”.

В празничния адрес, публикуван във Facebook, лидерът на левицата поздравява и всички, които празнуват своя имен ден днес.

Днес е Гергьовден - празник с национално, обществено и църковно значение. Честито на онези, които носят името на Св. Георги Победоносец, и на всички останали именици, които празнуват днес, се посочва в публикацията.

 "За нас 6 май е също Ден на храбростта и Българската армия - празник, на който почитаме българските войници и техните командири. Нека смирено си спомним за лишенията и жертвите на българския воин - от Шипченската епопея и битката при Гургулят, до боевете на Драва и всички други сражения, осигурили и подплатили независимостта и достойнството на свободна България", се казва в празничния адрес на Михаил Миков.