Кметове призовават за повече работа в името на страната

По-силната армия е необходима за повече самочувствие, заяви кметът на Бургас Димитър Николов

06.05.2015 | 17:57 Редактор: Мариета Иванова
Кметове призовават за повече работа в името на страната

С повече усилие и работа трябва да направим така, че България да бъде икономически по-силна и независима, заяви пред Радио Фокус-Бургас кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му по този начин ще даде възможност да направим и качествено технологично обновяване на българската армия, не само нови самолети.  Той е направил изказването при тържественото поднасяне на венци в памет на загиналите войни по случай деня на храбростта и празника на българската армия.

Николов допълнил, че е разговарял с капитани от Военноморския гарнизон, според които са необходими нови фрегати и нови бойни кораби.

„Макар и да сме малка държава от Европейския съюз, ние трябва да имаме въоръжение, което да ни прави спокойни и независими”, коментирал още кметът на Бургас.

Той се е присъединил към думите на митрополит Йоаникий при освещаването на бойните знамена, че „силната армия-означава силна държава”. Според кмета на община Бургас тази сила е необходима и за самочувствието на страната ни. - „Когато застанем на масата на преговорите да можем да отстояваме по-устойчиво нашите интереси”. Той също така е изразил съжаление, че в момента състоянието на българската армия не е в пълна кондиция, но припомни, че в исторически план сме имали много поводи за гордост, което ни дава основание, че и в бъдеще българската армия те първа ще постигне по-добро състояние и самочувствие, което да отговаря на активността и визията за развитие на страната.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров от своя страна коментира пред Радио Фокус, че „на България са необходими повече хора родолюбци, които да работят, да се грижат за страната си, да не бъдат само свидетели и коментатори на случващото се”. Според него „трябва да има лично участие и да се работи, за да върви България напред”.

„Това е българският дух когато се работи силно, когато се създава, когато се гради. В последните години, това което се вижда е, че все повече хора, особено младите, искат да има промяна в начина по който се развива страната ни и ние да заемем мястото, което подобава на историята ни, а именно да сме в челните редици на Европа. Да сме една добра, спокойна, уредена държава. Само с много работа и с правилните хора, които са младите хора, тази държава ще тръгне напред“, е коментирал кметът на Стара Загора.

Тодоров е изразил увереност, че всеки един народ извървява своя път към успеха и както българите сме изпитвали много трудни години, сега младото поколение ще помогне на страната да има по-добър вид и по-добро бъдеще.

Снимка: Община Стара Загора