Превозвачите с редица нарушения по Великден

ДАИ състави 119 акта в периода от 9 до 13 април

15.04.2015 | 14:21 Редактор: Ирина Георгиева
Превозвачите с редица нарушения по Великден

По време на Великденските празници инспекторите на ИД "Автомобилна администрация" съставиха 119 акта. Операцията по превенция и контрол се проведе в периода от 9 до 13 април 2015г., по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Над 1200 автомобили, извършващи превоз на пътници и товар бяха инспектирани. По-характерните нарушения, констатирани от инспекторите са различни технически неизправности, като износени или разкъсани гуми, неизправни светлини, липса на технически прегледи и др. 

Част от водачите са извършвали превозите без удостоверение за преминат психологически преглед, без карта за квалификация, без тахографски листа, както и с не попълнени пътни листа и пътна книжка. 

Проверяващите са установили и нарушения, свързани с неспазване на маршрутно разписание и на времето за управление и почивки, както и не включени таксиметрови апарати. 

Част от санкционираните водачи не са притежавали удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешение от общината за извършване на таксиметрова дейност.