Кои са най-важните теми за българското общество:Blog.bg

16.02.2015 | 14:04 Редактор: Вяра Петрова
Кои са най-важните теми за българското общество:Blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия България он ер, обобщаващо вашите мнения по важни теми от деня за България, Европа и света.

Мненията са на автори и читатели на платформата blog.bg.  Кои са най-важните теми за българското общество - ето какво мислите вие:

tres1 отговаря на въпроса с въпроси:

1. До кога ще живеем на ръба и под критичния минимум ?

2. Свършиха ли читавите /честните/ българи, та все избираме послушковци и предатели ?

3. В кой ВУЗ се изучава каква е същността на националните интереси на България?

4. Кога народа на България ще определи броя и правомощията на неговите представители в т.н. "народно събрание" ?

5. Каква форма на народен контрол ще гарантира логичното функциониране на изпълнителната власт?

6. Що е това интелигенция и има ли у нас такава? Ако да - в състояние ли е тя да изготви и предложи концепция за НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА /нещо, което да сплотява българите, а не обратното/ ?

... и още, и още .... цяла планина като Хималаите от все жизнено важни въпроси.

Според yohnny, има само една тeмa и това са парите:

За всички.

Без изключение.

merlin68 коментира:

То е хубаво, че питате, обаче... Много е късно днес да формулираме темите пред българското общество, те трябваше да бъдат формулирани ясно преди 25 години, а днес да коментираме резултатите.

bgman13 също се включва:

Най-важната тема за българското общество са сапунените сериали - особено турските, чалгата, хазарта - особено тоя дето извира от всички телевизии, алкохола, хубавите коли, хубавите жени, най-новия модел смартфони и евроатлантическите ценности. Обаче българското общество го няма във вашия блог и вие в момента не задавате въпрос към българското общество. Българското общество е във фейсбук, защото там има повече картинки.

Според valeska,

Българите са свидетели как сенчести бизнес интереси създават цели медийни империи, купуват политици, контролни органи и съдии. А Темида си затваря очите и намира поредната вратичка. Всичко това е толкова обезнадеждаващо, че много хора си тръгват от България, за да потърсят нормален живот в чужбина.

slavimirgenchev1953 прави своите заключения:

Въпросът на въпросите е: 

Докога русофилието (съветофилието) безнаказано ще върлува из България, пречейки с всиички сили и средства за осъществяване на истински реформи без зависимости от миналото и от Кремъл?

Според Mihala:

Всички разчитаме на някой да ни казва правилата,а избираме да ни представляват хора без правила. Да се разработят тестове за всеки представляващ по райони с оглед неговата насоченост, било в НС,МС,ЕС,Президенство, и съответните министерства и да се проведат изпити от Електронното правителство.Без да има субективност, а само обективност.Който знае да управлява, а не основаващи се на измислени фантазии.

nuvi смята, че

25 години геноцид над българския народ ,наложен от управници които уж сами си избираме.Ама си траем. И все си търсим кой ни е виновен.За овчедушието и липсата на солидарно общество сме си виновни ние и докато търпим гаврата на управляващата върхушка ( и всички безотговорни хрантутници в парламента ) и Господ не може да ни помогне.

Тази седмица - 16 - 22 февруари - ви питаме дали бихте се включили в програмата за саниране на панелните жилища? Ако да, кои според вас са предимствата? Виждате ли препятствия?