Борисов: Правителството стои зад здравния министър

Премиерът гарант за недопускането на ксенофобски действия към малцинства и етноси

21.01.2015 | 14:27 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: Правителството стои зад здравния министър

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че стои зад здравния министър и неговите професионални действия. На заседанието на Министерския съвет днес- 21 януари, министър-председателят заявил: „Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство,» съобщават от пресцентъра на правителствената пресслужба.

Борисов, също така, е препоръчал на членовете на кабинета да съобразяват изказа си с позициите, които заемат.

Премиерът отново подчертал, че лично той е гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси.

„В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”, изтъкна премиерът.

Преди ден лидерът на ДПС Лютви Местан заяви пред журналисти, че ако здравният министър Петър Москов остане на поста си от партията му ще започнат консултации за подготвяне на вот на недоверие срещу кабинета. Повод за искането на ДПС станаха думите на министър Москов, че  три четвърти от нападенията срещу екипи на спешна помощ през 2013 са в ромски махали. Проверка на ДПС показала, че нападенията били 17, а не 175, както посочил Москов.

Също днес-21 януари медици от Спешна помощ са заявили готовност да хвърлят оставки, в случай, че ДПС изпълни заканата си.