Работниците в мина "Чукурово" ще получат заплати до Нова година

Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова

25.12.2014 | 12:51 Редактор: Ирина Георгиева
Работниците в мина

Работниците в мина "Чукурово" ще получат заплати до Нова година. Това е обещало ръководството на мината, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова пред Нова телевизия.

Министър Петкова заяви, че е разговаряла с ръководството на мината веднага след репортаж, който показа как хората, които не са получавали заплати от 3 месеца, се готвят да посрещнат Коледа, пише Dnes.bg.

"Обяснението на ръководството е, че в мината от няколко месеца не протича нормална минна дейност. На 23 декември са провели аванс за месец декември от 100 лева. Получих уверение от тях, че на 29 и 30 декември ще положат усилия хората да получат заплатите си за месец ноември." - заяви министър Петкова.

Министър Петкова потвърди, че собственик на мина "Чукурово” е Христо Ковачки, на когото тя е дадена на концесията през 2002 година за срок от 20 години.

"Ще следя развитието казуса и че и всички останали държавни институции, които имат отношение, ще направят същото, за да има гаранция, че хората ще получават възнагражденията за труда, който полагат." - увери министърът на енергетиката.

/снимка: Архив/