Борисов не дели общините на „наши“ и „ваши“

Премиерът обеща, че управляващите ще се стремят да помогнат максимално на всяка община

03.12.2014 | 16:34 Редактор: Мариета Иванова
Борисов не дели общините на „наши“ и „ваши“

Ще се постараем максимално да помогнем на всяка община, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на

Още по темата

националната годишна конференция на Националното сдружение на общините в Република България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът подчерта, че не дели общините на „наши” и „ваши“, нито хората на партиен принцип.

„Не сме го правили и няма да го правим“, категоричен е Борисов. По думите му, в изминалата година и половина се е видяло какво не трябва да е отношението към кметовете. - „Всички сте ни равни, както и ние за вас“, добави министър-председателят.

Той призова централната и местната власт да работят в синхрон и с разбиране. „Избиран съм два пъти за кмет и знам какво е хората да ти гласуват доверие“, отбеляза Борисов.

Председателят на управителния съвет на Сдружението на общините Тодор Попов заяви на свой ред, че местната власт стои зад правителството.

„Искам да Ви уверя, че местната власт стои зад Вас и зад правителството. Подкрепяме Ви за това централната власт да бъде коректен и стратегически партньор“, заяви Попов, обръщайки се към Борисов. 

Попов пожела успех на кабинета и подчерта, че е важно да се работи ефективно, така че усилията на централната и  на местната власт да отговорят на очакванията на хората.

В рамките на годишната конференция министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Сдружението Тодор Попов подписаха Споразумение за сътрудничество между Министерския съвет и НСОРБ.