БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и РБ

От Позитано 20 се аргументираха с това, че липсвала яснота какво ще съдържа коалиционното споразумение между двете партии

04.11.2014 | 16:29 Редактор: Ирина Георгиева
БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и РБ

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това становище е взело изпълнителното бюро на партията на заседание от 4 ноември. От Позитано 20 аргументираха решението с това, че липсвала яснота какво ще съдържа коалиционното споразумение между двете партии. Социалистите определиха разговорите между двете партии като скрити договорки за общо управление. 

"Общото ни усещане е, че се правят скрити договорки за общо управление между повече политически формации, отколкото се афишира в публичното пространство, т.е. между ГЕРБ и РБ. Управлението не са само министерските кресла, управлението са вторите и третите нива на управление, особено за места. Знаете, че това е много важно." - евродепутатът Илияна Йотова.

"От това надпяване действително не става ясно какви са действителните намерения на Борисов и на водената от него партия. Цял месец - демонстрация на преговори, които започнаха действително полезно според нас. Но начинът, по който се водят и ще приключат очевидно вървят към едно политическо фиаско. Повече от ясно е, че става дума за груб пазарлък между секторни политики, между конкретни имена, министри - нещо, което едва ли е необходимо." - допълни говорителят на БСП Атанас Мерджанов.