В Puls.bg съветват как да укрепим детския имунитет

Форум "Детско здраве" ще се проведе на 11 октомври, събота, в Intrer Expo Center, от 10:00 ч

09.10.2014 | 17:30 Редактор:

Честото боледуване на децата може да се предотврати със засилването на имунитета им. Как обаче, той да бъде подсилен, ще стане основна тема на форум между водещи български специалисти и родители, която организира Puls.bg.

Ето и основните акценти, върху които ще се спрат специалистите:

1. Какви са особеностите на детския организъм и правилата, които трябва да спазваме, за да се гарантира добро здраве на детето? Могат ли родителите да предприемат мерки в случай на риск от заболяване или при често боледуване на детето?

2. В панела "Как да укрепим детския имунитет, тема на форум "Детско здраве"?" педиатрите ще разгледат някои работещи съвременни методи за избягване на честите неразположения на организма и предотвратяване на отсъствията от детското заведение и работа.

3. Не подминаваме и една от най-горещите теми през последното десетилетие сред родителите – ползата и рисковете при ваксинопрофилактиката, като започваме от въпроса какво представляват ваксините.

4. Условието, за да е драво детето и силни защитните му сили, е о да бъде хранено правилно. В тази тема форумът ще засегне въпроса от какви храни и хранителни вещества се нуждае детето, за да се изгражда организмът му правилно и не се залагат заболявания, разпространени в съвремието.

Цялата статия - четете в Puls.bg.

Форум "Детско здраве" ще се проведе на 11 октомври, събота, в Intrer Expo Center, от 10:00 ч. За шестте часа, които са залегнали в програмата, родителите на деца от яслена до начална училищна възраст ще получат съвети от лекари и други специалисти относно ефективните мерки за укрепване на детския организъм срещу различни инфекции. И най-важното е, че родителите ще могат да задават въпроси, свързани със здравето на детето.