Потвърдена е информацията за втора жертва на наводнението в Бургас

Офроуд състезатели помагат на хора в къмпинг „Китен”

06.09.2014 | 12:17 Редактор: Мариета Иванова
Потвърдена е информацията за втора жертва на наводнението в Бургас

Потвърдена е информацията за втора жертва на потопа в Бургас. Загиналите при наводнението са две жени на 69 и 21 години. Причината за голямата приливна вълна в  района Отманли-Ченгене  са обилните валежи, които за по-малко от 24 часа са били над 176 литра на квадратен метър, съобщи кореспондентът на Bulgaria On Air в Бургас Стела Георгиева, позовавайки се на информация от заседанието на кризисния щаб в морския град, на което присъстваха вътрешният министър Йордан Бакалов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Приливната вълна е отнесла пет коли.

Положението в община Приморско се нормализира, коментира за Bulgaria On Air кметът на едноименния град Димитър Германов. Той посочи, че най-тежко остава положението в селата Ново Паничарево и Ясна поляна.  В Ново Паничарево са залети над 60 къщи и на пострадалите се оказва помощ.

Сигнали за бедстващи хора са получени от къмпинг „Китен”. По думите на кмета  Германов почти целият къмпинг е залят. Хора от офроуд състезанието, което се провежда в местността са се притекли на помощ на засегнатите в къмпинга. В самия град нямало поражения.