Проф. Георги Близнашки поема координацията на изборния процес

Междувременно той ще издаде заповеди за назначаването на първите заместник-министри от служебния кабинет

11.08.2014 | 15:13 Редактор: Ирина Георгиева
Проф. Георги Близнашки поема координацията на изборния процес
Проф. Георги Близнашки поема координацията на изборния процес

Служебният премиер Георги Близнашки поема координацията на изборите. Според него за нормалното произвеждане на изборите е необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество. Той определя като добро предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство.

„Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност“, каза проф. Близнашки в интервю за БНТ.

Проф. Близнашки коментира, че не са се отказали от провеждането на референдум за изборните правила. Той заяви, че референдумът вече можеше да се е състоял при наличие на добра воля.

„Най- важното сега е да имаме нормална обстановка в страната“, добави проф. Близнашки и обобщи основните цели на служебното правителство – да стабилизира страната и да подготви добре изборите.

„Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви „Костинбродски афери“  няма да допуснем“, категоричен беше служебният министър-председател.