Вижте изключителните часовници на Patek Philippe

Bloomberg представя някои от най-удивителните часовници на Patek Philippe

03.10.2014 | 16:55 Редактор: Виктория Крумова
Вижте изключителните часовници на Patek Philippe

175-тата юбилейния търг на Patek Philippe. През 175-годишната им история са създадени някои от най-удивителните часовници.

Специално на този търг се предлага екземпляр, който не е бил показван досега. Имаме джобният часовник Sorensen с вечен календар. Кой е бил Sorensen? Управлявал е мина в Южна Америка и го правел толкова добре, че миньорите, които работели за него, отишли в Тифани и избрали този часовник. Дори сложили монограм на гърба. Има скрита панта, която само най-добрите майстори на Patek ще успеят да направят. Има референтен номер 530 от 1939г. Това е първият 530-ти стоманен часовник, произвеждан някога. В света съществуват само 9 такива часовника.

Много хора си мислят, че един стоманен часовник е по-малко ценен от златен или платинен. Това не винаги е вярно в света на Patek Philippe.

Boeing, с референтен номер 130 с хронограф с две стрелки. Това е личният часовник на Уилям И. Боинг, основателя на Boeing. Защо на стрелката за минутите има 3 червени линии? В началото логото на компанията Boeing е имало 3 червени линии и по този начин той е отдал почит на успеха в света на бизнеса. Това е хронограф с две стрелки. Известни са само 9 такива. Любимата ми част е, че над цифрата 6 има надпис Cartier.

Yellow Gold с референтен номер 1563. Водоустойчив, с хронограф с две стрелки, който мери пулса. Като цяло, този часовник представлява нещо много специално. Наистина има само 3 такива. Този екземпляр е трофеят на водещите колекции в света.

Още по темата

Rose Gold с вечен календар и хронограф. През 1941 е представен първият ръчен вечен хронограф. Само няколко бройки са изработени от розово злато – всъщност на пазара са известни само 4 и това е един от тях и вероятно този е в най-добро състояние. Не е бил променян по никакъв начин от деня на създаването си.