Прясно мляко от местните ферми, което се съхранява при 30 градуса.
Добавя се сирището и се получава пресечено мляко.
След това млякото се изцежда, осолява се и зрее 12 седмици, за да се получи това – френско бри.
Тук, в една от последните две компании, които произвеждат сирене по традиционния начин, почти всяка част от процеса се извършва на ръка.
"Société fromagère de la brie" има 65 служители и е устояла на заплахата от индустриализирани съперници, но сега има нов проблем: ембаргото на Русия върху някои храни от Европа.
Близо 40% от продукцията тук е за износ.
Русия може и да е малък пазар, но беше един от най-бързоразвиващите се с френски износ, който се повиши тройно за последните 4 години.
Възможно е този износител да загуби повече от 1 милион евро или 4% от годишните си приходи. Освен ако не намери нов купувач, той ще остане само със соления вкус и миризмата на сирене.
Експерти от "Société fromagère de la brie":
"Бихме могли да механизираме процеса, но това би променило рецептата ни и би се получило различно сирене.
Това, което изпращаме в САЩ, е направено по същия начин, освен, че млякото е пастьоризирано.
Но качеството е същото.
Освен ако не намери нов купувач, ще остане със соления вкус и миризма.
Ефектът от руското ембарго може да бъде много по-бърз и тежък от очакваното.
Цените на млякото паднаха рязко и за съжаление се опасяваме, че това може да продължи до края на годината или дори още по-дълго.
Всички тези кашони бяха предназначени за Русия – около 100 000 пакета като този – малко сирене в консервна кутия - беше много лесно да се изпраща в Русия".
Fromagère Society Brie е получила Златен медал през 2014 за Coulommiers 45% на Панаира на сиренето и виното в Куломие.
Мандрата е разположена в село Сен Симеон. Според Рене Шарл Планк това е люлката на сиренето бри.
Пресните сирена идват от Сен Реми и се обработват според предназначението и степента си на зрялост към сушилните или помещенията за преработка.
Мандрата продава директно на клиенти в определени дни и часове.