До 3 месеца петролът Брент стига $110

Пу Юнхао, UBS Wealth Management

18.06.2014 | 10:46
До 3 месеца петролът Брент стига $110

Пу Юнхао, главен инвестиционен директор за Азия на UBS Wealth Management прогнозира, че цената на петрола сорт Брент ще стигне до 100 долара през следващите три месеца.

Събитията в Ирак и четирите дни на загуби в Азиатско-Тихоокеански регион се отразиха на цената на нефта. Пу Юнхао смята, че Азия ще загуби от покачване в цените на петрола, защото внася говира.

UBS Wealth Management е преразгледала и променила прогнозата си за цената на петрола на 110 долара за барел. Анализаторите разчитаха на добива на шистов газ в САЩ, който се увеличи, както и на увеличеното производство на нефт и газ в още някои държави. Пу Юнхао смята, че ситуацията се е влошила и конфликтът в Ирак не изглежда да бъде разрешен скоро.

"Вероятно това ще отнеме години", казва Пу в интервю за Енджи Лау от Bloomberg в Хонконг.

"В момента в нашето портфолио няма прекалено много азиатски активи. Както и вие споменахте споменахте, ние анализирахме евентуалните ефекти от по-висока цена на петрола. Направихме прогноза кой ще спечели и кой ще загуби от подобно развитие на нещата и със сигурност Азия няма да е сред печелившите региони", заяви Пу.

В Азия очакват решението на Фед след като двудневната среща, 17-18 юни, на която се обсъжда бъдещата парична политика. Пу Юнхао не очаква знаци за увеличаването на лихвените проценти в САЩ по-бързо от очакваното "Ако приемем, че госпожа Йелън се води от данните за дългосрочната безработица и нивото на увеличение на заплатите, не смятам, че ще има нещо, което да я накара да промени досегашната политика на Фед. Освен това обаче забелязах, че някои от новите членове на борда на управителите може би ще действат малко по-агресивно", каза той.

Цялото интервю - във видеото.