Антония Григорова с рекорд на Adventure sky run

Планинското приключение до най-високата точка на Балканите отново събра най-добрите ни бегачи

02.09.2018 | 14:58 Редактор: Юлия Христова
Антония Григорова с рекорд на Adventure sky run

Блестящо представяне на една от най-добрите ни състезателки по бягане Антония Григорова в рамките на тазгодишното трето издание на Adventure sky run (маратонът за най-високото планинско бягане на Балканите), което се проведе в събота, 1 септември в Рила. Антония успя да премине трасето от над 55 км за 8ч. 22мин. 49сек, като с този резултат подобри миналогодишното най-добро време при жените с около час. Едно от предизвикателствата, поставени от организаторите на състезанието, беше именно първата при жените да измине трасето за по-малко от 9 часа. Второ и трето място в генералното класиране при жените заеха Силвия Младенова и Адина Типеи (Румъния).

В генералното класиране при мъжете с най-добро време беше Тони Петков (8.34.09), втори и трети бяха съответно Божидар Антонов и Момчил Найденов.

При жените в категория 40+г. златният медал спечели Адина Типеи, среброто и бронза грабнаха Денка Абрашева и Дияна Димитрова.

При мъжете 40+ най-бърз беше Игнат Николов, след него най-добро време показаха Любомир Ноков и Лионел Дестривинел (Франция).

На старта в Боровец тази година застанаха 112 участници, най-младият от които – 17-годишния Виктор Илиев, който завърши своите 55 км на финала на ЦПШ Мальовица като един от фаворитите на публиката. Състезанието премина без инциденти и при добро време.