fallback

2012 година-един исторически розобер

Кой е в по-изгодна позиция- производители или прекупвачи на розов цвят?

04.06.2012 | 16:36

Розоберът тази година стартира при 2.2-2.30 лева изкупна цена за килограм розов цвят. За по-малко от седмица цената се качи до 2.80, а очакванията са да достигне 3 лева за килограм. Година по-рано изкупната цена не надвишаваше лев и осемдесет.Дали пазарът е готов да плати над 6 000 евро за килограм розово масло, предвид трудната икономическа ситуация в цяла Европа? Кой е в по-изгодна позиция- производители или прекупвачи на розов цвят?

Темата ще коментира Юлия Огнянова, вицепрезидент на Българска национална асоциация Етерични масла,  парфюмерия и козметика. 

С експертен коментар ще е включи и Владислав Цветанов от дирекция "Развитие на селските райони" в Министерството на земеделието и храните. Цветанов ще сподели информация за субсидиите и мерките, на които представителите от сектора могат да разчитат.

Какво мислят за пазара на рози и розови продукти бившият и настоящият директор на Държавната лаборатория „Българска роза“ - Николай Ненов и Димитър Кунов.

Вижте и защо един икономист, завършил в Чикаго, се връща в България, за да се посвети на производството на розово масло. Не пропускайте историята на Филип Лисичаров, управител на "Еньо Бончев продакшън“, който пред бъдеще в Америка предпочита семейния бизнес в започналата работа преди повече от 100 години розоварна. „Сделка на седмицата“ е с начален част 21.00 в понеделник- 4 юни, по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

 

fallback
Още от Предавания
fallback