Инвестициите във вода е темата на „Сделка на седмицата“

Ще стане ли някога водата борсово търгувана стока и кои са основните експортни пазари за българските бутилиращи компании?

09.04.2012 | 17:23
Инвестициите във вода е темата на „Сделка на седмицата“
Инвестициите във вода е темата на „Сделка на седмицата“

Инвестициите във вода е темата на поредното издание на „Сделка на седмицата“ по телевизия и радио Bulgaria On Air.

Гости в студиото са главният изпълнителен директор на Девин – Цветан Лъжански и Иван Христов, координатор програма „Води” в световната екологична организация WWF. По  скайп от Добрич се включи и Тодор Колев, собственик на бутилиращата компания Келто.  Водата в Добрич е една от най-скъпите в цяла България, а Тодор Колев  представя  един успешен бизнес модел за инвестиции в питейна вода.

"Потреблението у нас е спаднало драстично през последните години, за да слезе до нивата от 2004, въпреки очакванията за стабилен пазар", заяви Цветан Лъжански. Иван Христов изрази мнение, че засега населението не е заплашено от глобална водна криза, защото още може да се говори за воден баланс на Земята. От него ще научите какво представлява „водният отпечатък“, както и термина „виртуална вода“.

Ще стане ли някога водата борсово търгувана стока и кои са основните експортни пазари за българските бутилиращи компании? Отговорите точно в 21 часа, в ефира на телевизия и радио Bulgaria On Air. Предаването е „Сделка на седмицата“.