fallback

Тази неделя - софтуерното бъдеще и цената на неравенството

Първа тема на предаването е Софтуерният университет, гости в студиото Светлин Наков и Христо Тенчев. Втора част - Цената на неравенството с гости Александър Симов и Петър Ганев.

16.02.2014 | 14:50 Автор: Дориана Ранкова

Първата част на шоуто е посветена на един прекрасен проект, наречен Софтуерен Университет. Може ли България да се превърне в силициевата долина на Европа? Отговор на този и на още много въпроси дават двамата главни виновници за осъществяването на този проект - Светлин Наков лектор, софтуерен инженер, предприемач и вдъхновител на хиляди млади хора. Носител на Наградата “Джон Атанасов” на Президента на Република България и Христо Тенчев, изпълнителен директор и основател на най-голямата българска компания за разработка на онлайн игри - XS Software.

Цената на неравенството е темата във втората част на предаването. Засягаме същността и измеримостта на неравенството, както и дали неравенството между богати и бедни наистина е толкова голямо. Ако отговорът е да, то кой е виновен – капитализмът или държавната намеса? Наши гости са Александър Симов, журналист от вестник "ДУМА", както и Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна икономика. По скайп включваме Мариян Йорданов, журналист и финансов анализатор от investor.bg, и икономиста Георги Стоев, управляващ съдружник в Industry Watch.

fallback
Още от Предавания
fallback